❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

SAURÍ film

Explica la història de retrobament entre una mare i el seu fill, desaparegut fa seixanta anys, durant la Guerra, en un to de realisme màgic.

Josep S. Blasi

Un proyecto de

Categoría

Creado en

16%
19
días
21
Aportaciones
1.685€
De 10.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Saurí és un projecte molt especial que es rodarà el pròxim mes de juny a la Ribera d'Ebre (Tarragona). El film pretén abordar grans temes com les herències emocionals, la connexió amb la terra o la reconciliació amb el passat amb un to de realisme màgic.

Els saurins són persones amb una sensibilitat especial capaces de trobar coses enterrades sota terra. Sempre s'han considerat individus amb unes propietats quasi místiques. En aquest film, una mare i el seu fill, els dos saurins, connecten a través de l'espai i del temps per tornar a estar junts i trobar on va ser enterrat el noi durant la guerra.

Saurí té l'ambició d'assolir un nivell cinematogràfic alt que li permeti tenir un recorregut interessant de festivals. Narrativament, està plantejat perquè en el futur es pugui convertir en una pel·lícula.

El projecte compta amb diverses potes de finançament, per un costat la inversió de capital propi, el crowdfunding, la possible subvenció de l'ICEC a la que ens hem presentat recentment i el finançament d'inversors externs aprofitant les deduccions fiscals. El projecte es rodarà segur al juny i només necessita una última empenta econòmica gràcies al micromecenatge per assolir el pressupost previst.

CALENDARI

Rodatge del 12 al 16 de Juny.

Postproducció Fins a Octubre de 2024.

Entrega de recompenses A partir d'Octubre de 2024.

¿A QUE SERAN DESTINADES LES APORTACIONS?

Una part serà per a pagar l'equip humà que realitzi el film. Una altra part anirà destinada al lloguer de materials. També utilitzarem els diners per l'allotjament i les dietes del rodatge. Un cop rodat haurem de fer la postproducció que comptarà amb una escena d'animació a càrrec de la productora Vanova. Finalment mourem el curtmetratge per tots els festivals possibles i el projectarem en l'estrena oficial i altres sales seleccionades pels nostres col·laboradors.

El film disposa d'un equip tècnic i artístic de primer nivell, que executarà la proposta en el marc incomparable de la natura exuberant del riu Ebre i aprofundirà en conceptes com l'herència emocional i la petjada inesborrable, individual i col·lectivament, de les històries oblidades de la batalla de l'Ebre.

Hem considerat interessant que una història tan lligada a la terra, ofereixi als seus mecenes productes sorgits directament de la terra. Gràcies a la nostra col·laboració amb l'agrobotiga 7 de Ribera, podem obsequiar els patrocinadors amb verdures i melmelades, com si fos la pròpia protagonista del film qui les hagués preparat especialment per a l'ocasió. En aquest sentit, també oferim art que s'utilitzarà en el rodatge per a recompenses d'inversors de xifres més elevades. Quadres que pinta l'Angelina quasi com a teràpia per espantar els seus dimonis i que són molt reveladors a mesura que avança la trama.

INTENCIONS

Saurí es un curtmetratge que parla de la reconciliació amb el passat i vol fer-ho d'una forma bella i poètica, apel·lant al poder hipnòtic, sensorial i màgic de les imatges. Com a Ebrenc de naixement em sento amb l'obligació de ser el més acurat possible amb tots els detalls que componen aquesta història que transcorre a la meva terra. Com a cineasta he desenvolupat unes intencions estètiques i narratives molt precises per intentar explicar la veritat d'aquests personatges, una mare i el seu fill saurins separats per la guerra i reunits de nou gràcies a un esdeveniment sobrenatural, en el que es desenterrarà un relat mai explicat però ple de significat, destinat a intentar tancar unes ferides obertes durant massa anys.

LOGLINE

L'Angelina viu sola a la seva Sénia enganxada al Riu Ebre. Sent una explosió riu amunt i troba un cos d'un home jove surant a la riba del riu davant de casa. Podria ser en Jaume, el seu fill desaparegut durant la Guerra Civil fa seixanta anys? Junts, recorreran les últimes hores de vida del Jaume al final de la guerra i descobriran una fossa comuna.

EL RIU

Sempre he vist un gran paral·lelisme entre el cicle de la vida i el cicle de l'aigua. Un riu mai és dues vegades igual, l'aigua que hi baixa ja mai més tornarà a ser la mateixa, com passa en els instants d'una vida. Per això, en aquest film, el riu funciona com una frontera entre la vida i la mort. Una forma de transportar els records i també de deixar-los anar corrent avall.

Més informació a www.saurifilm.com

ENRIC SANT (PINTOR, ANIMADOR I DIRECTOR D'ART)

Va néixer a Barcelona. La seva família es va anar a viure a un poble prop del Montseny. Els viatges amb tren li van descobrir l'art del grafiti, però va ser a l'adolescència quan va mostrar el seu interès per l'art, i la seva mare li va manar a estudiar batxillerat artístic.

Llavors es va submergir de ple en el grafiti i amb el temps va formar diverses crews, entre les quals destaca Mixed Media al costat de Poseydon, Aryz, Grito i Registered, que mantenen fins a l'actualitat. En començar amb els estudis de Belles arts el concepte, en l'obra d'Enric, es va fer més present i la tècnica va passar a un segon pla. Més endavant, acabant Belles arts i compaginant els seus estudis amb el seu primer treball com a artista en l'àmbit dels videojocs, va començar a crear obres cada vegada més grotesques.

És llavors quan apareix la “carn” com l'eix de la seva obra eclipsant els altres elements. La combinació d'un treball a temps complet en el sector del videojoc juntament amb la seva carrera artística li permet una visió crítica sobre el treball, el temps i els costums de la gent que conviu al seu voltant.

Aquestes causalitats li brinden un toc agre a l'obra realitzada en aquells dies, consolidant-se en la seva exposició en solitari en Montana Gallery (Barcelona) a la fi del 2014. Més tard, produeix obres en les quals es pot veure l'inici d'un alliberament estilístic, que s'allunya de la part més grotesca del seu treball, impulsat, en part, per la invitació a una exposició d'art eròtic, que li empenyerà a explorar altres facetes de l'expressió artística.

Més informació a www.enricsant.com

PRODUCTORA

Més informació a www.instagram.com/aguacatecalabazafilms

PRODUCTORA 2D

Més informació a www.vanova.tv

ENTITATS COL·LABORADORES

Més informació a https://laube.mobi

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

6 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Josep S. Blasi

    Josep S. Blasi
    Autor/a

    1 días

    Gràcies pel teu suport Juanjo!!

  • Josep S. Blasi

    Josep S. Blasi
    Autor/a

    1 días

    Gracies Merce!!

  • Mercè Conesa

    Mercè Conesa

    1 días

    A per totes!!

  • Joanjo Chinchilla Blasi

    Joanjo Chinchilla Blasi

    9 días

    Josep et desitjo exit .Tu saps ets un crack.

  • Josep S. Blasi

    Josep S. Blasi
    Autor/a

    10 días

    Moltes gràcies!!

  • mariajosepclua

    mariajosepclua

    10 días

    Molts èxits en aquest projecte tan interessant!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies